Mój kanał na YouTube

Translate

Ciasto Usta Adama

Ciasto Usta AdamaCiasto Usta Adama

Składniki:
1 szklanka mąki pszennej
1 jajko
1.5 łyżki kakao
1/3 szklanki oleju
1/2 szklanki mleka
1/2 szklanki cukru
1/2 łyżeczki sody

Biszkopty
18 okrągłych biszkoptów
powidła

Krem
1/2 kostki masła
1/2 szklanki kwaśnej śmietany
1/2 szklanki cukru pudru
składniki kremu ucieramy na puszystą masę
dolewamy porcjami śmietanę
składniki muszą mieć temperaturę pokojową

Polewa
3/4 czekolady deserowej
2 łyżki śmietanki
składniki polewamy podgrzewamy

Wykonanie:
biszkopty smarujemy powidłami łączymy ze sobą
układamy do formy 20 x 20 cm wyłożonej papierem do pieczenia

ciasto
do mąki dolewamy olej mleko dodajemy kakao  jajko cukier sodę
ciasto dokładnie mieszamy wykładamy na biszkopty
pieczemy około 35 minut w 180 st
na zimne ciasto wykładamy krem polewamy rozpuszczoną czekoladą