Gołąbki mięsno - ryżowe ze świeżej kapusty

Gołąbki mięsno - ryżowe ze świeżej kapustyGołąbki mięsno - ryżowe ze świeżej kapusty

Składniki:
80 dkg karczku
1 szklanka ryżu
1 główka świeżej kapusty
sól pieprz majeranek
2 łyżki masła
2 ząbki czosnku
1 cebula
1/2 litra bulionu

Wykonanie:
z kapusty opłukanej usuwamy głąb gotujemy w osolonej wodzie oddzielamy liście

Ryż gotujemy na sypko przepis tutaj

Opłukane mięso kroimy na kawałki mielimy z podsmażoną cebulą
dodajemy ryż sól majeranek pieprz zmiażdżony czosnek
farsz dokładnie mieszamy liście kapusty rozkładamy dajemy farsz zwijamy gołąbki
układamy w garnku podlewamy bulionem gotujemy 50 minut pod przykryciem
gołąbki podajemy z sosem pomidorowym przepis Tutaj

Polub Nas