Sernik budyniowy
Składniki
20 dkg mąki
10 dkg masła
3 łyżki cukru pudru
2 żółtka
Ser
1 kg sera białego
1 szklanka cukru
1 cukier waniliowy
6 jajek
2 budynie
1/2 kostki masła
Galaretka
2 galaretki cytrynowe
Budyń
3 budynie
1 litr mleka
1 szklanka cukru
1/2 kostki masła
Wykonanie :
mąkę z masłem siekamy nożem dodajemy cukier żółtka
ciasto zarabiamy dajemy do lodówki na 30 minut
Ser
zmielony ser łączymy z utartymi jajkami z cukrem
dodajemy stopione masło budynie
Składniki
20 dkg mąki
10 dkg masła
3 łyżki cukru pudru
2 żółtka
Ser
1 kg sera białego
1 szklanka cukru
1 cukier waniliowy
6 jajek
2 budynie
1/2 kostki masła
Galaretka
2 galaretki cytrynowe
Budyń
3 budynie
1 litr mleka
1 szklanka cukru
1/2 kostki masła
Wykonanie :
mąkę z masłem siekamy nożem dodajemy cukier żółtka
ciasto zarabiamy dajemy do lodówki na 30 minut
Ser
zmielony ser łączymy z utartymi jajkami z cukrem
masę bardzo dokładnie mieszamy
ciasto dajemy na blaszkę 25 x 30 cm
ciasto dajemy na blaszkę 25 x 30 cm
wyłożoną papierem do pieczenia
na ciasto wykładamy masę serową
na ciasto wykładamy masę serową
sernik pieczemy w 170 st około 50 minut
Galaretka
galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wrzącej wody
Galaretka
galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia studzimy
Budyń
Budynie gotujemy na mleku dodajemy cukier masło masę mieszamy
Na zimny sernik wykładamy letni budyń studzimy
a na niego wykładamy tężejącą galaretką
Budyń
Budynie gotujemy na mleku dodajemy cukier masło masę mieszamy
Na zimny sernik wykładamy letni budyń studzimy
a na niego wykładamy tężejącą galaretką