Mój kanał na YouTube

Translate

Gołąbki z piekarnika

Gołąbki z piekarnikaGołąbki z piekarnika

Składniki:
1 główka białej kapusty
80 dkg mięsa mielonego surowego
sól pieprz majeranek
2 ząbki czosnku
2 łyżki masła
1 cebula
bulion

Wykonanie:
z kapusty usuwamy głąb gotujemy w osolonej wodzie oddzielamy liście

Ryż gotujemy na sypko przepis tutaj
1 szklanka ryżu

do mięsa dodajemy podsmażoną cebulę ryż pieprz zmiażdżony czosnek majeranek
farsz bardzo dokładnie mieszamy 
na liście kapusty dajemy farsz zwijamy gołąbki
układamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem 
podlewamy bulionem wierzch przykrywamy liśćmi kapusty 
pieczemy w 180 st około 1.5 godziny 
gołąbki podajemy z sosem pomidorowym przepis tutaj