Gołąbki z piekarnika

Gołąbki z piekarnikaGołąbki z piekarnika

Składniki:
1 główka białej kapusty
80 dkg mięsa mielonego surowego
sól pieprz majeranek
2 ząbki czosnku
2 łyżki masła
1 cebula
bulion

Wykonanie:
z kapusty usuwamy głąb gotujemy w osolonej wodzie oddzielamy liście

Ryż gotujemy na sypko przepis tutaj
1 szklanka ryżu

Do mięsa mielonego dodajemy podsmażoną cebulę ryż pieprz zmiażdżony czosnek majeranek
farsz bardzo dokładnie mieszamy na liście kapusty dajemy farsz zwijamy gołąbki
układamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem podlewamy bulionem
wierzch przykrywamy liśćmi kapusty pieczemy w 180 st około 1.5 godziny gołąbki podajemy z sosem pomidorowym przepis tutaj
 

Translate