Składniki:
6 jajek
5 łyżek mąki
2 łyżki kakao
6 łyżek cukru
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
Śmietana
3/4 litra śmietany kremówki
4 łyżeczki żelatyny
4 łyżki cukru pudru
1 cukier waniliowy
1 dżem wiśniowy
1/2 czekolady
Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
dodajemy przesiane kakao mąkę z proszkiem
ciasto delikatnie mieszamy dajemy do formy 25 x 30 cm
ciasto delikatnie mieszamy dajemy do formy 25 x 30 cm
wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy w 180 st około 25 minut
Śmietana
żelatynę zalewamy 1/3 szklanki wrzącej wody
pieczemy w 180 st około 25 minut
Śmietana
żelatynę zalewamy 1/3 szklanki wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z obiema cukrami
śmietanę ubijamy z obiema cukrami
dodajemy rozpuszczoną żelatynę mieszamy
biszkopt kroimy na pół smarujemy dżemem dajemy biszkopt śmietanę
wierzch polewamy rozpuszczona czekoladą
biszkopt kroimy na pół smarujemy dżemem dajemy biszkopt śmietanę
wierzch polewamy rozpuszczona czekoladą
ciasto dajemy na 4 godziny do lodówki