Ciasto bez pieczenia "Nutellka"

Ciasto bez pieczenia "Nutellka"Ciasto bez pieczenia "Nutellka"

Składniki:
60 szt herbatników
25 dkg serka mascarpone
3/4 szklanki cukru pudru
1/2 litra śmietany kremówki
3 łyżeczki żelatyny
5 łyżek kremu orzechowego
3 łyżki rumu
1/2 szklanki startych migdałów

Wykonanie:
żelatynę zalewamy 1/3 szklanki wrzącej wody mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno łączymy z kremem serkiem płynną żelatyną
dolewamy rum masę mieszamy formę 25 x 30 wykładamy folią spożywczą
układamy ciasteczka smarujemy masą ciasteczka masa ciasteczka
wierzch ciasta smarujemy masą posypujemy startą migdałami
ciasto dajemy do lodówki na kilka godzin
 

Translate