Ciasto bez pieczenia "Brzoskwiniowa pokusa"
Składniki:
1 szklanka musu brzoskwiniowego
1/2 litra śmietany 30 %
6 łyżeczek żelatyny
3/4 szklanki cukru pudru
okrągłe biszkopty
Składniki:
1 szklanka musu brzoskwiniowego
1/2 litra śmietany 30 %
6 łyżeczek żelatyny
3/4 szklanki cukru pudru
okrągłe biszkopty
krojone migdały
Poncz
1/2 szklanki mleka
1 łyżka cukru pudru
składniki ponczu dokładnie mieszamy
Wykonanie:
żelatynę zalewamy 1/2 szklanki wrzącej wody
Poncz
1/2 szklanki mleka
1 łyżka cukru pudru
składniki ponczu dokładnie mieszamy
Wykonanie:
żelatynę zalewamy 1/2 szklanki wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
łączymy z musem oraz płynną żelatyną
masę bardzo dokładnie mieszamy
Brzoskwinie
brzoskwinie gotujemy 3 minuty w wodzie z cukrem obieramy ze skóry
masę bardzo dokładnie mieszamy
Brzoskwinie
brzoskwinie gotujemy 3 minuty w wodzie z cukrem obieramy ze skóry
kroimy na pół wyjmujemy pestkę miksujemy
lub brzoskwinie z puszki
Formę 20 cm wykładamy folią spożywczą
Formę 20 cm wykładamy folią spożywczą
dajemy nasączone biszkopty a na nie wykładamy masą
boki ciasta posypujemy krojonymi migdałami
boki ciasta posypujemy krojonymi migdałami
ciasto dajemy do lodówki na kilka godzin