Torcik mascarpone z musem truskawkowym

Torcik mascarpone z musem truskawkowym
Torcik mascarpone z musem truskawkowym

Składniki:
biszkopty

Masa
25 dkg serka mascarpone
1/2 szklanki cukru pudru
1/2 litra śmietany kremówki
4 łyżeczki żelatyny
1/3 startej czekolady

Wykonanie:
tortownicę wykładamy folą spożywczą układamy biszkopty

Mus truskawkowy
2 szklanki musu truskawkowego
1/2 szklanki cukru
5 łyżeczek żelatyny
żelatynę zalewamy 1/2 szklanki wrzącej wody mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
łączymy z musem truskawkowym

Masa serowa
żelatynę zalewamy 1/2 szklanki wrzącej wody mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno dodajemy serek płynną żelatynę masę mieszamy
na biszkopty wykładamy mus truskawkowy a na niego dajemy masę serową
boki posypujemy startą czekoladą ciasto dajemy do lodówki na 2 godziny
 

Translate