Ciasto bez pieczenia "Pianka truskawkowa"
Składniki:
Biszkopty podłużne
Pianka
3/4 litra śmietany 30 %
1/2 szklanki cukru pudru
1 szklanka musu truskawkowego
7 łyżeczek żelatyny
Polewa
1 czekolada
2 łyżki śmietanki
1 łyżka masła
składniki polewy podgrzewamy
Wykonanie:
formę 25 x 30 wykładamy folią spożywczą układamy biszkopty
Pianka
żelatynę zalewamy 1/2 szklanki wrzącej wody
mieszamy całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
dodajemy płynną żelatynę zmiksowane truskawki
masę mieszamy wykładamy na biszkopty
masę mieszamy wykładamy na biszkopty
wierzch polewamy rozpuszczoną czekoladą
ciasto dajemy do lodówki na 2 godziny
ciasto dajemy do lodówki na 2 godziny