Ciasto bez pieczenia "Pianka truskawkowa"

Ciasto bez pieczenia "Pianka truskawkowa"
Ciasto bez pieczenia "Pianka truskawkowa"

Składniki:
Biszkopty podłużne

Pianka
3/4 litra śmietany kremówki
1/2 szklanki cukru pudru
1 szklanka musu truskawkowego
7 łyżeczek żelatyny

Polewa
1 czekolada
2 łyżki śmietanki
1 łyżka masła
składniki polewy podgrzewamy


Wykonanie:
formę 25 x 30 wykładamy folią spożywczą układamy biszkopty

Pianka
żelatynę zalewamy 1/2 szklanki wrzącej wody mieszamy całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno dodajemy płynną żelatynę zmiksowane truskawki
masę mieszamy wykładamy na biszkopty wierzch polewamy rozpuszczoną czekoladą
ciasto dajemy do lodówki na 2 godziny
 

Translate