Zupa serowa z pulpetami
Składniki:
30 dkg pieczarek
1,5 litra wywaru przepis tutaj
kawałek por
1 marchewka
2 łyżki masła
sól pieprz
2 serki topione [10 dkg]
Pulpety
30 dkg mięsa mielonego
sól pieprz papryka
1 ząbek czosnku
Wykonanie:
pieczarki por marchewkę kroimy w plasterki podsmażamy na maśle
zalewamy wywarem zagotowujemy
dodajemy pulpeciki całość gotujemy 30 minut
dodajemy pulpeciki całość gotujemy 30 minut
doprawiamy solą pieprzem
na koniec dodajemy serki i zieloną pietruszkę
Pulpeciki
mięso doprawiamy solą pieprzem papryką zmiażdżonym czosnkiem
masę mięsną bardzo dokładnie mieszamy
na koniec dodajemy serki i zieloną pietruszkę
Pulpeciki
mięso doprawiamy solą pieprzem papryką zmiażdżonym czosnkiem
masę mięsną bardzo dokładnie mieszamy
formujemy pulpeciki wielkości orzecha włoskiego