Makaron w sosie paprykowo - pomidorowym
Składniki:
40 dkg makaronu
1 papryka czerwona
1 cebula
8 pomidorów
2 łyżki oliwy
2 łyżki masła
sól pieprz
2 ząbki czosnku
Wykonanie:
Składniki:
40 dkg makaronu
1 papryka czerwona
1 cebula
8 pomidorów
2 łyżki oliwy
2 łyżki masła
sól pieprz
2 ząbki czosnku
Wykonanie:
cebulę kroimy w kosteczkę podsmażamy
dodajemy obrane ze skóry i pokrojone pomidory paprykę
podlewamy 1 szklanką wody dusimy 10 minut
doprawiamy solą pieprzem zmiażdżonym czosnkiem
makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente odcedzamy podajemy z sosem
dodajemy obrane ze skóry i pokrojone pomidory paprykę
podlewamy 1 szklanką wody dusimy 10 minut
doprawiamy solą pieprzem zmiażdżonym czosnkiem
makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente odcedzamy podajemy z sosem