
Składniki:
4 jajka
25 dkg serka mascarpone
2 szklanki mąki
1 szklanka cukru
1 kostka masła
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Polewa
1/2 białej czekolady
1 łyżka śmietanki
Wykonanie:
masło z cukrem ucieramy do białości
dodajemy po jednym jajku serek przesianą mąkę z proszkiem
ciasto mieszamy dajemy na blaszkę 25 x 30 cm
ciasto mieszamy dajemy na blaszkę 25 x 30 cm
wyłożoną papierem do pieczenia pieczemy w 180 st 40 st
wierzch ciasta polewamy rozpuszczoną czekoladą
Polewa
czekoladę łamiemy na kawałki dajemy do miseczki
wierzch ciasta polewamy rozpuszczoną czekoladą
Polewa
czekoladę łamiemy na kawałki dajemy do miseczki
rozpuszczamy ze śmietanką na parze