Składniki:
3 szklanki mąki
1 kostka margaryny
4 łyżki cukru
1 szklanka kwaśnej śmietany
szczypta soli
Krem
3/4 litra mleka
1.5 kostki masła
1 budyń
2 łyżki mąki ziemniaczanej
2 łyżki mąki pszennej
1/2 szklanki cukru
1 cukier waniliowy
Wykonanie:
margarynę z mąką siekamy nożem
dodajemy śmietanę cukier wyrabiamy
ciasto wałkujemy wyklejamy foremki
ciasto wałkujemy wyklejamy foremki
układamy na papierze do pieczenia
pieczemy w 180 st na złoty kolor
Krem
2 szklanki mleka gotujemy
pieczemy w 180 st na złoty kolor
Krem
2 szklanki mleka gotujemy
do pozostałego mleka dodajmy budyń obie mąki oba cukry mieszamy
masę wlewamy do gotującego się mleka mieszamy
masę wlewamy do gotującego się mleka mieszamy
budyń gotujemy 3 minuty studzimy
masło z cukrem ucieramy do białości
masło z cukrem ucieramy do białości
dodajemy po łyżce zimnego budyniu
ucieramy na puszysty masę
krem przekładamy do worka cukierniczego
krem przekładamy do worka cukierniczego
nadziewamy połówki orzeszków składamy