Kotlety z ciecierzycą i kaszą jaglaną


Kotlety z ciecierzycą i kaszą jaglanąKotlety z ciecierzycą i kaszą jaglaną

Składniki:
1/2 kg ciecierzycy
4 łyżki kaszy jaglanej
4 łyżki siemienia lnianego
1 cebula
2 ząbki czosnku
sól pieprz zioła prowansalskie
garść zielonej pietruszki
bułka tarta
olej kokosowy

Wykonanie:
ciecierzycę moczymy na noc płuczemy zalewamy wodą gotujemy około 90 minut
do prawie miękkiej ciecierzycy dodajemy opłukaną kaszę jaglaną gotujemy 20 minut
mielimy ciecierzycę z kaszą podsmażoną cebulą doprawiamy solą pieprzem czosnkiem
dodajemy siemienie zieloną pietruszkę masę bardzo dokładnie wyrabiamy
formujemy kotleciki obtaczamy w bułce tartej smażymy na złoty kolor z obu stron
 

Translate