Składniki:
1/2 litra śmietany 30 %
4 łyżki cukru pudru
1 cukier waniliowy
6 łyżeczek żelatyny
2 serki homogenizowane[150 g]
Galaretki
1 galaretka wiśniowa
1 galaretka agrestowa
20 biszkoptów
Wykonanie:
galaretki rozpuszczamy w osobnych garnuszkach w 1.5 szklance wrzącej wody studzimy
żelatynę zalewamy 1/2 szklanki wrzącej wody
1 galaretka wiśniowa
1 galaretka agrestowa
20 biszkoptów
Wykonanie:
galaretki rozpuszczamy w osobnych garnuszkach w 1.5 szklance wrzącej wody studzimy
żelatynę zalewamy 1/2 szklanki wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z obiema cukrami na sztywno
śmietanę ubijamy z obiema cukrami na sztywno
dodajemy płynną żelatynę serki galaretki masę mieszamy
formę 25 x 30 wykładamy folią spożywczą
formę 25 x 30 wykładamy folią spożywczą
układamy biszkopty a na nie dajemy masę
wierzch posypujemy płatkami migdałowymi
ciasto dajemy lodówki na kilka godzin