Ciasto "Tiki-taki"

Ciasto "Tiki-taki"
Ciasto "Tiki-taki"

Składniki:
4 jajka
4 łyżki mąki
4 łyżki cukru
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Krem
1/2 kg serka mascarpone
3/4 szklanki cukru pudru
3/4 litra śmietany kremówki
5 łyżeczek żelatyny
1 szklanka kokosu
5 łyżek nutelli
1/2 szklanki mielonych orzechów

Wykonanie:
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę dodajemy przesianą mąkę z proszkiem
ciasto mieszamy dajemy do formy 25 x 30 wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy 25 minut w 170 st

Krem
żelatynę zalewamy 1/2 szklanki wrzącej wody mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno łączymy z serkiem płynną żelatyną
masę mieszamy dzielimy na 2 części
do jednej części kremu dodajemy nutellę orzechy masę mieszamy
do drugiej części kremu dajemy kokos masę mieszamy
na biszkopt wykładamy krem orzechowy a na niego krem kokosowy
wierzch ciasta posypujemy kokosem dajemy do lodówki na kilka godzin
 

Translate