Zupa meksykańska

Zupa meksykańskaZupa meksykańska

Składniki:
1/2 kg mięsa mielonego wieprzowego
1 papryka czerwona
1 papryka żółta
1 papryka zielona
1 cebula
1 puszka fasoli czerwonej
1 puszka kukurydzy
sól pieprz papryka ostra
3 ząbki czosnku
2 łyżki koncentratu pomidorowego

Wykonanie:
cebule kroimy w kosteczkę podsmażamy z mielonym mięsem
doprawiamy solą pieprzem papryką zalewamy wodą
[tak aby mięso było zakryte dusimy 25 minut]
do miękkiego mięsa dajemy odsączoną fasolę kukurydzę
papryki pokrojone w kostkę koncentrat pomidorowy zmiażdżony czosnek
zupę gotujemy 10 minut  w razie potrzeby można zupę zagęścić
[1 łyżkę mąki mieszamy z 1/3 szklanki wody]
 

Translate