Hiszpańskie "Churros"

Hiszpańskie "Churros"
Hiszpańskie "Churros"

Składniki:
1/2 kostki masła
1 szklanka wody
2 szklanki mąki
4 jajka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
1 łyżka cukru
1 cukier waniliowy

Wykonanie:
gotujemy wodę z masłem dajemy sól oba cukry mąkę masę mieszamy
ciasto łączymy w jednolitą kulę studzimy dodajemy
po jednym jajku ucieramy na koniec dajemy proszek dokładnie mieszamy
ciasto przekładamy do worka cukierniczego wyciskamy 12 cm pałeczki
na papier do pieczenia smażymy w dużej ilości oleju złoto brązowy kolor
papier zdejmujemy smażymy z drugiej strony
wyjmujemy na ręcznik kuchenny posypujemy cukrem pudrem
Churros podajemy z czekoladą przepis tutaj
 

Translate