Golonka w galarecie
Składniki:
1 golonka
1 nóżka wieprzowa
1 pęczek włoszczyzny
3 łyżeczki żelatyny
sól pieprz
2 ząbki czosnku
1/2 cytryny
Wykonanie:
opłukane golonko i nóżkę zalewamy zalewamy zimną wodą solimy
dodajemy włoszczyznę liść laurowy ziele angielskie
gotujemy na wolnym ogniu około 3 godzin na wolnym ogniu
po tym czasie wywar przecedzamy do 1/2 litra dodajemy żelatynę
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
doprawiamy solą pieprzem czosnkiem sokiem z cytryny
golonko przekładamy do formy dodajemy pokrojoną marchewkę
zalewamy galaretką dajemy do lodówki na kilka godzin
Składniki:
1 golonka
1 nóżka wieprzowa
1 pęczek włoszczyzny
3 łyżeczki żelatyny
sól pieprz
2 ząbki czosnku
1/2 cytryny
Wykonanie:
opłukane golonko i nóżkę zalewamy zalewamy zimną wodą solimy
dodajemy włoszczyznę liść laurowy ziele angielskie
gotujemy na wolnym ogniu około 3 godzin na wolnym ogniu
po tym czasie wywar przecedzamy do 1/2 litra dodajemy żelatynę
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
doprawiamy solą pieprzem czosnkiem sokiem z cytryny
golonko przekładamy do formy dodajemy pokrojoną marchewkę
zalewamy galaretką dajemy do lodówki na kilka godzin