Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki
Składniki:
1/2 kg kapusty pekińskiej
2 pomidory
2 marchewki
1 czerwona cebula
garść zielonej pietruszki
Sos
3 łyżki oliwy
2 ząbki czosnku
1 łyżka octu winnego
sól pieprz
Wykonanie:
opłukaną kapustę osuszamy drobno szatkujemy
marchewkę obieraczką do ziemniaków kroimy w paseczki
cebulę kroimy w piórka pietruszkę siekamy
pomidory zalewamy wrzącą wodą obieramy ze skóry kroimy w kostkę
Sos
łączymy oliwę ocet zmiażdżony czosnek sól pieprz
surówkę polewamy sosem krótko przed spożyciem
2 pomidory
2 marchewki
1 czerwona cebula
garść zielonej pietruszki
Sos
3 łyżki oliwy
2 ząbki czosnku
1 łyżka octu winnego
sól pieprz
Wykonanie:
opłukaną kapustę osuszamy drobno szatkujemy
marchewkę obieraczką do ziemniaków kroimy w paseczki
cebulę kroimy w piórka pietruszkę siekamy
pomidory zalewamy wrzącą wodą obieramy ze skóry kroimy w kostkę
Sos
łączymy oliwę ocet zmiażdżony czosnek sól pieprz
surówkę polewamy sosem krótko przed spożyciem