Składniki:
20 dkg mąki pszennej
10 dkg masła
2 łyżki cukru pudru
2 łyżki wody
Ser
1 kg sera z wiaderka
1 szklanka cukru
1 cukier waniliowy
5 jajek
1 budyń
10 dkg masła
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 garści płatków migdałowych
Wykonanie :
mąkę łączymy z masłem cukrem dodajemy wodę
ciasto wyrabiamy dajemy do lodówki na 30 minut
Ser
ser łączymy z utartymi jajkami cukrem
dolewamy stopione masło dosypujemy budyń proszek
masę serową bardzo dokładnie mieszamy
ciasto wykładamy do formy 25 x 20 cm
ciasto wykładamy do formy 25 x 20 cm
wyłożonej papierem do pieczenia
na ciasto dajemy masę serową
na ciasto dajemy masę serową
sernik pieczemy godzinę w 170 st 15 minut przed końcem pieczenia
wierzch sernika posypujemy płatkami migdałowymi