Pieczony schab z warzywami

Pieczony schab z warzywami

Pieczony schab z warzywami


Składniki:
1 kg schabu
sól pieprz papryka tymianek
2 ząbki czosnku
2 łyżki tłuszczu

Warzywa
1 papryka czerwona duża
1 cebula
3 marchewki
sól pieprz
2 łyżki oliwy

Wykonanie:
umyty schab osuszamy nacieramy solą pieprzem
papryką tymiankiem zmiażdżonym czosnkiem
dajemy do lodówki na 3 godziny
po tym czasie mięso obsmażamy na tluszczu
przekładamy do rondla pieczemy w 190 st około godziny
podlewamy sosem powstałym podczas pieczenia
mięso kroimy w plastry podajemy w warzywami

Warzywa
paprykę kroimy w kostkę marchewkę kroimy w plasterki cebulę kroimy w piórka
warzywa oprószamy solą podsmażamy na tłuszczu
podlewamy 1/3 szklanki wody dusimy 10 minut pod przykryciem
 

Translate