Kotlet schabowy "Zagłoba"
Składniki:
4 plastry schabu
Wykonanie:
opłukane plastry schabu lekko rozbijamy oprószamy solą pieprzem
obtaczamy w mące jajku bułce tartej
smażymy na złoty kolor z obu stron
Farsz
kotlet smarujemy keczupem dajemy usmażone jajko
układamy plasterek szynki sera
Składniki:
4 plastry schabu
1 jajko
2 łyżki mąki
sól pieprz
2 łyżki mąki
sól pieprz
bułka tarta
tłuszcz do smażenia
Farsz
4 jajka
4 plasterki sera żółtego
4 plasterki szynki
4 łyżki keczupu
Farsz
4 jajka
4 plasterki sera żółtego
4 plasterki szynki
4 łyżki keczupu
Wykonanie:
opłukane plastry schabu lekko rozbijamy oprószamy solą pieprzem
obtaczamy w mące jajku bułce tartej
smażymy na złoty kolor z obu stron
Farsz
kotlet smarujemy keczupem dajemy usmażone jajko
układamy plasterek szynki sera
kotlet zapiekamy w 200 st aż ser się stopi.