Tortilla meksykańska
Składniki:
1/2 kg mięsa mielonego
1 cebula
sól pieprz papryka słodka
1 puszka kukurydzy
1 puszka czerwonej fasoli
3 pomidory
1 łyżka koncentratu pomidorowego
1/2 papryki czerwonej
1/2 papryki zielonej
1/2 papryki żółtej
2 ząbki czosnku
Wykonanie:
mielone mięso podsmażamy z pokrojoną cebulą doprawiamy solą pieprzem papryką
dodajemy pomidory obrane ze skóry podlewamy 1 szklanką wody dusimy 25 minut
dodajemy odsączoną kukurydzę fasolę pokrojone papryki
koncentrat pomidorowy zmiażdżony czosnek całość gotujemy 10 minut podajemy z smażoną tortillą
Przepis na tortillę tutaj
tortillę kroimy w trójkąty smażymy w dużej ilości tłuszczu aż się zrumienią
wykładamy na ręcznik papierowy