1 kostka masła
1 całe jajko
2 żółtka
3 łyżki miodu
3 łyżki miodu
1.5 łyżeczki sody
Ser
1 kg sera białego
1.5 szklanki cukru
5 jajek
10 dkg rodzynek
10 dkg rodzynek
1 cukier waniliowy
1 budyń waniliowy
2 łyżki mąki ziemniaczanej
Polewa
1/2 czekolady
2 łyżki śmietanki
składniki polewy podgrzewamy
Polewa
1/2 czekolady
2 łyżki śmietanki
składniki polewy podgrzewamy
Wykonanie:
przesianą mąkę z sodą łączymy z masłem
przesianą mąkę z sodą łączymy z masłem
dodajemy miód jajko żółtka cukier wyrabiamy
ciasto dzielimy na dwie części wałkujemy
ciasto dzielimy na dwie części wałkujemy
pieczemy dwa placki około 25 minut w 180 st
blaszkę 25 x 30 wykładamy papierem do pieczenia
blaszkę 25 x 30 wykładamy papierem do pieczenia
Ser
jajka ubijamy z obiema cukrami na puszystą masę
dodajemy mielony ser budyń mąką
jajka ubijamy z obiema cukrami na puszystą masę
dodajemy mielony ser budyń mąką
masę mieszamy gotujemy na mały ogniu mieszamy na koniec dajemy rodzynki
na ciasto wykładamy ciepłą masę serową nakładamy 2 placek
wierzch ciasta smarujemy masą polewamy rozpuszczoną czekoladą
wierzch ciasta smarujemy masą polewamy rozpuszczoną czekoladą