Kotlet schabowy z kapustą i grochem

Kotlet schabowy z kapustą i grochem
Kotlet schabowy z kapustą i grochem

Składniki:
4 plastry schabu
2 jajka
sól pieprz
bułka tarta
olej

Kapusta
1/2 kg kapusty kiszonej
20 dkg grochu łuskanego
1 cebula
sól pieprz majeranek maggi
10 dkg boczku wędzonego

Wykonanie:
opłukany schab lekko rozbijamy oprószamy solą pieprzem
zanurzamy w rozmąconym jajku obtaczamy w bułce tartej
smażymy na oleju z obu stron

Kapusta
kapustę kroimy gotujemy do miękkości odcedzamy
opłukany groch gotujemy do miękkości
mieszamy aby się nie przypalił
cebulkę boczek kroimy w kosteczkę podsmażamy
kapustę mieszamy z grochem dodajemy boczek
doprawiamy solą pieprzem maggi majerankiem mieszamy
kotletem schabowym podajemy z kapustą z grochem
 

Translate