Ciasto "Pychotka bananowa"
Składniki:
4 jajka
4 łyżki cukru
5 łyżek mąki
1 łyżka kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Krem
4 duże banany
3/4 litra śmietany kremówki
4 łyżeczki żelatyny
4 łyżki cukru pudru
1 cukier waniliowy
1/2 cytryny
1/2 startej czekolady
Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę dodajemy kakao mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia
ciasto mieszamy dajemy do formy 30 x 25 wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy w 180 st 35 minut
Śmietana
opłukane banany obieramy ze skóry kroimy w plasterki skrapiamy sokiem z cytryny
żelatynę zalewamy 1/2 szklanki wrzącej wody mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z obiema cukrami dodajemy płynną żelatynę masę mieszamy
na biszkopt układamy plasterki banana a na niego wykładamy śmietanę
wierzch posypujemy startą czekoladą ciasto dajemy do lodówki na parę godzin
Składniki:
4 jajka
4 łyżki cukru
5 łyżek mąki
1 łyżka kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Krem
4 duże banany
3/4 litra śmietany kremówki
4 łyżeczki żelatyny
4 łyżki cukru pudru
1 cukier waniliowy
1/2 cytryny
1/2 startej czekolady
Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę dodajemy kakao mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia
ciasto mieszamy dajemy do formy 30 x 25 wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy w 180 st 35 minut
Śmietana
opłukane banany obieramy ze skóry kroimy w plasterki skrapiamy sokiem z cytryny
żelatynę zalewamy 1/2 szklanki wrzącej wody mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z obiema cukrami dodajemy płynną żelatynę masę mieszamy
na biszkopt układamy plasterki banana a na niego wykładamy śmietanę
wierzch posypujemy startą czekoladą ciasto dajemy do lodówki na parę godzin