Ciasto bez pieczenia "Ananasowy kaprys"
Składniki:
ciasteczka delicje
Masa
1/2 litra śmietany 30%
1/2 kg serka mascarpone
5 łyżeczek żelatyny
3/4 szklanki cukru pudru
1 puszka ananasa
płatki migdałowe
Wykonanie:
formę 25 x 30 wykładamy folią spożywczą układamy ciasteczka
Masa
żelatynę zalewamy 1/2 szklanki wrzącego mleka
Składniki:
ciasteczka delicje
Masa
1/2 litra śmietany 30%
1/2 kg serka mascarpone
5 łyżeczek żelatyny
3/4 szklanki cukru pudru
1 puszka ananasa
płatki migdałowe
Wykonanie:
formę 25 x 30 wykładamy folią spożywczą układamy ciasteczka
Masa
żelatynę zalewamy 1/2 szklanki wrzącego mleka
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
dodajemy serek płynną żelatynę pokrojony w kostkę ananas
masę mieszamy wykładamy na delicje
masę mieszamy wykładamy na delicje
wierzch posypujemy płatkami migdałowymi
ciasto dajemy na 2 godziny do lodówki
ciasto dajemy na 2 godziny do lodówki