Surówka z czerwonej kapusty z brzoskwinią
Składniki:
1/2 kg kapusty czerwonej
3 połówki brzoskwiń
garść rodzynek
1 cebula czewona
3 łyżki oliwy
sól cukier pieprz mielone goździki
1/2 cytryny
garść płatków migdałowych
Wykonanie:
opłukaną kapustę ścieramy na tarce o dużych oczkach
brzoskwinię cebulę kroimy w kostkę dodajemy
sok z cytryny oliwę sól pieprz goździki cukier rodzynki
surówkę mieszamy posypujemy płatkami migdałowymi
Składniki:
1/2 kg kapusty czerwonej
3 połówki brzoskwiń
garść rodzynek
1 cebula czewona
3 łyżki oliwy
sól cukier pieprz mielone goździki
1/2 cytryny
garść płatków migdałowych
Wykonanie:
opłukaną kapustę ścieramy na tarce o dużych oczkach
brzoskwinię cebulę kroimy w kostkę dodajemy
sok z cytryny oliwę sól pieprz goździki cukier rodzynki
surówkę mieszamy posypujemy płatkami migdałowymi