Składniki:
40 dkg makaronu
Pieczarki
40 dkg pieczarek
2 łyżki masła
1 cebula
sól pieprz tymianek
2 ząbki czosnku
1 szklanka śmietany 30 %
5 dkg sera żółtego
zielona pietruszka
Wykonanie:
makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente odcedzamy
Pieczarki
pieczarki kroimy w podsmażamy z cebulą
doprawiamy solą pieprzem tymiankiem
dolewamy śmietanę dusimy 10 minut pod przykryciem
makaron polewamy pieczarkami
zielona pietruszka
Wykonanie:
makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente odcedzamy
Pieczarki
pieczarki kroimy w podsmażamy z cebulą
doprawiamy solą pieprzem tymiankiem
dolewamy śmietanę dusimy 10 minut pod przykryciem
makaron polewamy pieczarkami
wierzch posypujemy startym serem i pietruszką