Kalafior faszerowany mięsem

Kalafior faszerowany mięsemKalafior faszerowany mięsem

Składniki:
1 kalafior
sól cukier
3 łyżki majonezu
2 łyżki keczupu
10 dkg sera żółtego

Farsz
40 dkg mięsa mielonego
1 cebula
2 ząbki czosnku
sól pieprz zioła prowansalskie


Wykonanie:
opłukany kalafior gotujemy 7 minut
w osolonej wodzie z cukrem wyjmujemy osuszamy

Farsz
mięso mielone doprawiamy solą pieprzem ziołami
dodajemy podsmażoną cebulę zmiażdżony czosnek
masę mięsną bardzo dokładnie mieszamy
z kalafiora usuwamy głąb faszerujemy mięsem
wierzch smarujemy majonezem z keczupem
kalafior posypujemy startym serem
pieczemy w 190 st 40 minut
 

Translate