Danie jednogarnkowe z indyka
Składniki:
2 podudzia z indyka
1 papryka czerwona
1 średnia cukinia
Składniki:
2 podudzia z indyka
1 papryka czerwona
1 średnia cukinia
1 cebula
3 ząbki czosnku
1 łyżka koncentratu pomidorowego
2 łyżki tłuszczu
sól pieprz oregano
1/2 szklanki ryżu
Wykonanie:
z umytego mięsa usuwamy skórę wyjmujemy kości kroimy w kostkę
podsmażamy z cebulą podlewamy 4 szklankami wody
dusimy około godziny pod przykryciem
doprawiamy solą pieprzem oregano
do mięsa dodajemy pokrojoną cukinię paprykę opłukany ryż
gotujemy 30 minut na wolnym ogniu pod przykryciem
na konie dodajemy koncentrat pomidorowy zmiażdżony czosnek
3 ząbki czosnku
1 łyżka koncentratu pomidorowego
2 łyżki tłuszczu
sól pieprz oregano
1/2 szklanki ryżu
Wykonanie:
z umytego mięsa usuwamy skórę wyjmujemy kości kroimy w kostkę
podsmażamy z cebulą podlewamy 4 szklankami wody
dusimy około godziny pod przykryciem
doprawiamy solą pieprzem oregano
do mięsa dodajemy pokrojoną cukinię paprykę opłukany ryż
gotujemy 30 minut na wolnym ogniu pod przykryciem
na konie dodajemy koncentrat pomidorowy zmiażdżony czosnek