Papryka faszerowana ryżem i mięsem

Papryka faszerowana ryżem i mięsemPapryka faszerowana ryżem i mięsem

Składniki:
8 papryk
40 dkg mięsa mielonego
1 szklanka ryżu ugotowanego
1 cebula
2 łyżki tłuszczu
2 szklanki bulionu
sól pieprz czosnek

Wykonanie:
cebulkę kroimy w kosteczkę podsmażamy z mięsem
podlewamy małą ilością wody dusimy 15 minut aż woda odparuje
doprawimy solą pieprzem czosnkiem dodajemy ryż farsz mieszamy
opłukaną paprykę odcinamy górne kapelusze wyjmujemy gniazda nasienne
farszem napełniamy papryki dajemy do rondla
podlewamy bulionem dusimy pod przykryciem do miękkości
lub zapiekamy w piekarniku 200 st około 30 minut
paprykę podajemy z sosem pomidorowym przepisTutaj
 

Translate