Filet z kurczaka faszerowany mięsem

Filet z kurczaka faszerowany mięsemFilet z kurczaka faszerowany mięsem

Składniki:
4 filety z kurczaka
30 dkg mięsa mielonego
1 łyżka kaszy manny
1/2 cebuli
1/2 czerwonej papryki
sól pieprz bazylia słodka papryka
1 ząbek czosnku
1 jajko
szczypiorek
2 łyżki tłuszczu

Wykonanie:
mięso mielone doprawiamy solą pieprzem bazylią dodajemy
kaszę mannę jajko podsmażoną cebulą zmiażdżony czosnek szczypiorek
pokrojoną w kosteczkę paprykę masę mięsną dokładnie mieszamy
opłukane filety osuszamy robijamy oprószamy solą pieprzem bazylią papryką
na płaty mięsa dajemy farsz ściśle zwijamy spinamy wykołaczkami
obsmażmy na złoty kolor podlewamy 1/2 szklanki wody
dusimy 20 minut pod przykryciem
 

Translate