Ciasto bez pieczenia " Budyniowiec"

Ciasto bez pieczenia " Budyniowiec"Ciasto bez pieczenia " Budyniowiec"

Składniki:
40 biszkoptów

Krem
1 mleka
3 budynie śmietankowe
1/2 kostki masła
3/4 szklanki cukru

Śmietana
1/2 litra śmietany kremówki
4 łyżki cukru pudru
2 cukru waniliowe
3 łyżeczki żelatyny
5 łyżek startej czekolady


Wykonanie:
formę 25x 20 wykładamy folią spożywczą
układamy biszkopty

Krem
budynie mieszamy szklance mleka pozostałe
mleko gotujemy dodajemy rozmieszany budyń masło
gotujemy 3 minuty budyń często mieszamy
na biszkopty wykładamy ciepły budyń studzimy
na masę budyniową dajemy następne biszkopty

Śmietana
żelatynę zalewamy 1/3 szklanki wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z obiema cukrami
łączymy śmietanę z płynną żelatyną
masę dokładnie mieszamy wykładamy na  biszkopty
wierzch ciasta posypujemy startą czekoladą
ciasto dajemy do lodówki na 2 godziny
 

Translate