Sałatka z kalafiora i fasolki szparagowej
Składniki:
1 mały kalafior
20 dkg fasolki szparagowej
2 pomidory
2 ząbki czosnku
1 cebula
4 łyżki oliwy
sól pieprz curry
szczypta cukru
garść koperku
Wykonanie:
opłukany kalafior dzielimy na różyczki opłukaną fasolkę kroimy
gotujemy kalafior fasolkę 7 minut
osolonej wodzie ze szczyptą cukru curry odcedzamy
pomidory zalewamy wrzącą wodą
Składniki:
1 mały kalafior
20 dkg fasolki szparagowej
2 pomidory
2 ząbki czosnku
1 cebula
4 łyżki oliwy
sól pieprz curry
szczypta cukru
garść koperku
Wykonanie:
opłukany kalafior dzielimy na różyczki opłukaną fasolkę kroimy
gotujemy kalafior fasolkę 7 minut
osolonej wodzie ze szczyptą cukru curry odcedzamy
pomidory zalewamy wrzącą wodą
obieramy ze skóry kroimy w paseczki
koperek czosnek siekamy
doprawiamy solą pieprzem dodajemy oliwę
koperek czosnek siekamy
doprawiamy solą pieprzem dodajemy oliwę
sałatkę mieszamy