Rosół z naleśnikami

Rosół z naleśnikamiRosół z naleśnikami

Skladniki:
1/2 kg wołowiny z kością
1 korpus z kurczaka
1 marchewka
1 pietruszka
kawałek selera
kawałek por
2 ząbki czosnek
sól pieprz maggi
zielona pietruszka

Naleśniki:
1 jajko
1 szklanka mleka
odrobina soli
3/4 szklanki mąki
olej

Wykonanie:
umyte mięso zalewamy 3 litrami osolonej zimnej wody
gotujemy 2 godziny na wolnym ogniu
dodajemy jarzyny gotujemy następną godzinę
doprawiamy solą pieprzem maggi rosół przecedzamy

Ciasto na naleśniki:
składniki ciasta naleśnikowego mieszamy
robotem zostawiamy na 20 minut
smażymy naleśniki zwijamy w rulon kroimy w paseczki
układamy na talerzu zalewamy rosołem
posypujemy zieloną pietruszką
 

Translate