Pieczone "Cannelloni z mięsem"

Pieczone "Cannelloni z mięsem"Pieczone "Cannelloni z mięsem"

Składniki:
1/2 kg mięsa mielonego
3 łyżki koncentratu pomidorowego
1 cebula
15 dkg sera żółtego
sól pieprz bazylia
1/2 opakowania makaronu cannelloni
1 łyżka tłuszczu
2 jajka
bułka tarta

Wykonanie:
cebulę kroimy w kosteczkę podsmażmy z mielonym mięsem
dodajemy koncentrat pomidorowy doprawiamy
solą pieprzem bazylią podlewamy 1/2 szklanki wody
dusimy 25 minut studzimy dodajemy starty ser farsz mieszamy
makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente
farszem nadziewamy makaron zanurzamy
w roztrzepanym jajku obtaczamy w bułce tartej
zapiekamy w 180 st około 35 minut
 

Translate