Danie jednogarnkowe "Soljanka"


Danie jednogarnkowe "Soljanka"

Składniki:
60 dkg łopatki
10 dkg boczku
1 marchewka
1 pietruszka
3 ziemniaki
kawałek selera
3 ogórki kiszone
20 dkg pieczarek
1 papryka czerwona
garść czarnych oliwek
sól pieprz majeranek
2 cebule
2 ziele angielskie
liść laurowy
3 ząbki czosnek
2 łyżki koncentratu pomidorowego

Wykonanie:
umyte mięso kroimy w dużą kostkę obsmażamy na boczku z cebulą czosnkiem
doprawiamy solą pieprzem majerankiem dodajemy ziele angielskie liść laurowy
podlewamy 1.5 litra wody dusimy około 1 godziny
dodajemy pokrojoną marchewkę seler pietruszkę ziemniaki pieczarki
warzywa gotujemy 25 minut na koniec dodajemy paprykę ogórki koncentrat pomidorowy
gotujemy następne 10 minut na małym ogniu na koniec dodajemy pokrojone oliwki
 

Translate