Danie jednogarnkowe "Solianka"
Składniki:
60 dkg łopatki
10 dkg boczku
1 marchewka
1 pietruszka
3 ziemniaki
kawałek selera
3 ogórki kiszone
20 dkg pieczarek
1 papryka czerwona
garść czarnych oliwek
sól pieprz majeranek
2 cebule
2 ziele angielskie
liść laurowy
3 ząbki czosnek
2 łyżki koncentratu pomidorowego
Wykonanie:
opłukane mięso kroimy w dużą kostkę
obsmażamy na boczku z cebulą czosnkiem
doprawiamy solą pieprzem majerankiem
doprawiamy solą pieprzem majerankiem
dodajemy ziele angielskie liść laurowy
podlewamy 1.5 litra wody dusimy około 1 godziny
dodajemy pokrojone warzywa gotujemy 25 minut
na koniec dajemy paprykę ogórki koncentrat gotujemy 10 minut
na koniec dodajemy pokrojone oliwki