Składniki:
7 jajek
7 łyżek cukru
7 łyżek mąki
2 łyżki kakao
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa
25 dkg sera mascarpone
1/2 litra śmietany kremówki
1 szklanka cukru pudru
6 łyżeczek żelatyny
1/2 kg porzeczek
płatki migdałowe
Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę dodajemy przesianą mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia
ciasto delikatnie mieszamy dajemy do formy 25 x 30 wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy w 180 st 35 minut
Masa
żelatynę zalewamy 1/2 szklanki wrzącej wody mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno dodajemy serek płynną żelatynę porzeczki
masę dokładnie mieszamy biszkopt kroimy na pół wykładamy masę przykrywamy ciastem
wierzch smarujemy masą posypujemy płatkami migdałowymi
ciasto dajemy do lodówki na parę godzin