Składniki:
6 jajek
1/2 szklanki mąki pszennej
1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
1 szklanka orzechów mielonych
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3/4 szklanki cukru
Krem
3/4 litra mleka
2 budynie śmietankowe
1 szklanka cukru pudru
2 opakowania delicji
2 kostki masła
Galaretka
2 galaretki
galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
dodajemy obie mąki przesiane z proszkiem orzechy
ciasto delikatnie mieszamy dajemy do formy 25 x 30
wyłożonej papierem do pieczenia pieczemy w 180 st około 40 minut
Krem
budynie mieszamy w 1 szklance wody
pozostałe mleko gotujemy dolewamy masę budyniową mieszamy
budyń gotujemy 3 minuty studzimy
masło z cukrem ucieramy do białości
dodajemy po łyżce budyniu ucieramy na puszysty krem
biszkopt kroimy na pół smarujemy kremem układamy delicje biszkopty
wierzch ciasta smarujemy kremem polewamy tężejącą galaretką
ciasto dajemy na kilka godzin do lodówki