7 jajek
1/2 szklanki mąki pszennej
1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
1 szklanka orzechów mielonych
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3/4 szklanki cukru
2 suche wafle
Biszkopty jasny
4 jajka
4 łyżki mąki
4 łyżki cukru
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Krem
2 szklanki mleka
1 bułka
2 kostki masła
15 dkg kokosu
Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
1/2 szklanki mąki pszennej
1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
1 szklanka orzechów mielonych
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3/4 szklanki cukru
2 suche wafle
Biszkopty jasny
4 jajka
4 łyżki mąki
4 łyżki cukru
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Krem
2 szklanki mleka
1 bułka
2 kostki masła
15 dkg kokosu
Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
dodajemy orzechy obie mąki przesiane z proszkiem
ciasto delikatnie mieszamy dajemy do formy 25 x 30 cm
ciasto delikatnie mieszamy dajemy do formy 25 x 30 cm
wyłożonej papierem do pieczenia
układamy suchy wafel a na niego wykładamy ciasto orzechowe
pieczemy 2 placki w 180 st około 25 minut
Biszkopt jasny pieczemy tak samo jak orzechowy
Krem
gotujemy mleko dodajemy bułkę kokos
układamy suchy wafel a na niego wykładamy ciasto orzechowe
pieczemy 2 placki w 180 st około 25 minut
Biszkopt jasny pieczemy tak samo jak orzechowy
Krem
gotujemy mleko dodajemy bułkę kokos
masę dokładnie mieszamy
masło z cukrem ucieramy do białości
masło z cukrem ucieramy do białości
dodajemy po łyżce zimnej masy
ucieramy na puszysty krem
ciasto orzechowe smarujemy kremem
ciasto orzechowe smarujemy kremem
dajemy jasny biszkopt krem ciasto orzechowe
wierzch smarujmy kremem posypujemy kokosem
wierzch smarujmy kremem posypujemy kokosem
ciasto dajemy na kilka godzin do lodówki