Zupa grochowa z pulpetami

Zupa grochowa z pulpetamiZupa grochowa z pulpetami

Składniki:
20 dkg grochu łuskanego
3 ząbki czosnku
1 marchewka
1 pietruszka
kawałek selera
2 liście laurowe
3 ziela angielskie
sól pieprz

Pulpety
30 dkg mięsa mielonego
1 łyżka kaszy manny
1 jajko
sól pieprz majeranek

Wykonanie:
groch łuskany płuczemy zalewamy 1.5 litrem wody
gotujemy godzinę z liściem laurowym i zielem angielskim

Pulpety
mięso mielone mieszamy z kaszą manną doprawiamy solą pieprzem majerankiem
dodajemy jajko masę mięsną mieszamy formujemy małe pulpety gotujemy 20 minut
pokrojone jarzyny zalewamy wywarem z pulpetów gotujemy 20 minut
doprawiamy solą pieprzem majerankiem zmiażdżonym czosnkiem
do jarzyn dodajemy groch zupę zagotowujemy z pulpetami
 

Translate