Sos koperkowy
Składniki:
1 cebula
2 łyżki mąki pszennej
1 łyżka masła
2 szklanki wody lub bulionu
1/2 pęczka koperku
1/2 szklanki śmietanki 30 %
sól pieprz
Wykonanie:
cebule kroimy w kosteczkę podsmażamy na maśle
dodajemy mąkę dokładnie mieszamy
Składniki:
1 cebula
2 łyżki mąki pszennej
1 łyżka masła
2 szklanki wody lub bulionu
1/2 pęczka koperku
1/2 szklanki śmietanki 30 %
sól pieprz
Wykonanie:
cebule kroimy w kosteczkę podsmażamy na maśle
dodajemy mąkę dokładnie mieszamy
dolewamy bulion zagotowujemy
doprawiamy solą pieprzem
dodajemy pokrojony koperek dolewamy śmietanę
sos podajemy z jajkami lub gotowanym mięsem
dodajemy pokrojony koperek dolewamy śmietanę
sos podajemy z jajkami lub gotowanym mięsem