Kotlety siekane z fasolką szparagową

Kotlety siekane z fasolką szparagowąKotlety siekane z fasolką szparagową

Składniki:
1/2 kg mięsa z mielonego z karczku
2 ząbki czosnku
1 cebula
sól pieprz ostra papryka
3 łyżki mąki
olej
1/2 fasolki szparagowej

Wykonanie:
opłukane mięso kroimy na kawałki mielimy na grubym sitku doprawiamy solą pieprzem papryką
dodajemy podsmażoną cebulę zmiażdzony czosnek
masę mięsną dokładnie mieszamy
formujemy okrągłe kotlety lekko spłaszczamy
obtaczamy w mące smażymy na oleju na rumiano z obu stron

Fasolka
opłukaną i obraną fasolkę gotujemy10 minut
w osolonej wodzie z szczyptą cukru
fasolkę odsączamy oprószamy pierzem podajemy z kotletami
 

Translate