Składniki:
1/2 kg mięsa z mielonego z karczku
2 ząbki czosnku
1 cebula
sól pieprz ostra papryka
3 łyżki mąki
tłuszcz do smażenia
1/2 fasolki szparagowej
Wykonanie:
opłukane mięso kroimy na kawałki
mielimy na grubym sitku
doprawiamy solą pieprzem papryką
dodajemy podsmażoną cebulę zmiażdżonym czosnkiem
masę mięsną dokładnie mieszamy
formujemy okrągłe kotlety lekko spłaszczamy
obtaczamy w mące smażymy na rumiano z obu stron
Fasolka
opłukaną i obraną fasolkę gotujemy 15 minut
w osolonej wodzie z szczyptą cukru
fasolkę odsączamy oprószamy pierzem podajemy z kotletami
dodajemy podsmażoną cebulę zmiażdżonym czosnkiem
masę mięsną dokładnie mieszamy
formujemy okrągłe kotlety lekko spłaszczamy
obtaczamy w mące smażymy na rumiano z obu stron
Fasolka
opłukaną i obraną fasolkę gotujemy 15 minut
w osolonej wodzie z szczyptą cukru
fasolkę odsączamy oprószamy pierzem podajemy z kotletami