Kociołek Cygański

Kociołek Cygański

Kociołek Cygański


Składniki:
1/2 kg fasolki szparagowej
5 pomidorów
1 papryka czerwona
1 papryka żółta
1 papryka zielona
2 cebule
3 ząbki czosnku
40 dkg wędliny
5 dkg boczku wędzonego
sól pieprz ostra papryka
2 liście laurowe
3 ziela angielskie
3 łyżki tłuszczu

Wykonanie:
fasolkę płuczemy odcinamy końce kroimy na kawałki gotujemy 10 minut w osolonej wodzie
z liściem laurowym zielem angielskim fasolkę odsączamy
cebulę boczek kroimy w kosteczkę podsmażamy z wędliną pomidorami paprykami
[pomidory zalewamy wrzącą wodą obieramy ze skóry kroimy]
warzywa dajemy do garnka podlewamy niewielką ilością wody dusimy 15 minut pod przykryciem doprawiamy solą pieprzem papryką zmiażdżonym czosnkiem mieszamy
 

Translate