Ciasto jogurtowe z jagodami


Ciasto jogurtowe z jagodamiCiasto jogurtowe z jagodami

Składniki:
4 jajka
2.5 szklanki mąki
1 szklanka cukru
1/2 szklanki oleju
1 szklanka jogurtu
2 łyżeczki proszku do pieczenia
40 dkg jagód

Kruszonka "Posypka"
1 szklanka mąki
1/2 kostki masła
4 łyżki cukru pudru
składniki kruszonki dokładnie mieszamy

Wykonanie:
jagody płuczemy na sitku pod bieżącą wodą osuszamy
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia
dolewamy jogurt olej ciasto dokładnie mieszamy
dajemy do formy 30 x 25 wyłożonej papierem do pieczenia
ciasto posypujemy jagodami pieczemy w 180 st około 35 minut
po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem
 

Translate