Ciasto bez pieczenia "Kostka jagodowa"
Składniki:
1 litr mleka
1.5 szklanki cukru
1.5 szklanki kaszy manny
1 kostka masła
1 szklanka jagód
6 paczek herbatników
kokos
Wykonanie:
opłukane jagody osuszamy miksujemy
gotujemy mleko dodajemy masło cukier dosypujemy kaszę mieszamy
gotujemy aż masa zgęstnieje
dodajemy zmiksowane jagody masę mieszamy
blaszkę 30 x 25 wykładamy folią spożywczą
układamy herbatniki a na nie dajemy gorącą masę
przykrywamy kolejną warstwą herbatników masę herbatniki
wierzch ciasta smarujemy kremem posypujemy kokosem
blaszkę 30 x 25 wykładamy folią spożywczą
układamy herbatniki a na nie dajemy gorącą masę
przykrywamy kolejną warstwą herbatników masę herbatniki
wierzch ciasta smarujemy kremem posypujemy kokosem