Zupa fasolowa z białą kiełbasą

Zupa fasolowa z białą kiełbasąZupa fasolowa z białą kiełbasą

Składniki:

1,5 litra wywaru mięsnego
20 dkg suchej fasoli
30 dkg białej kiełbasy
3 ząbki czosnku
1 cebula
2 łyżki tłuszczu
sól pieprz majeranek maggi
2 ziele angielskie
2 liść laurowy
włoszczyzna: 1 marchew 1 pietruszka 1/2 seler 3 ziemniaki
garść szczypiorku

Wykonanie:
opłukaną fasole zalewamy wodą moczymy na noc odcedzamy
ponownie zalewamy wodą gotujemy do miękkości
cebulkę kroimy w kostkę podsmażamy
jarzyny pokrojone w kostkę zalewamy gorącym wywarem
gotujemy 30 minut z liściem laurowym zielem angielskim
doprawiamy solą pieprzem majerankiem maggi
dajemy pokrojoną kiełbasę zmiażdżony czosnek
zupę zagotowujemy  posypujemy szczypiorkiem
 

Translate