Paszteciki z Ciasta a`la francuskiego z mięsem

Paszteciki z Ciasta a`la francuskiego z mięsemPaszteciki z Ciasta a`la francuskiego z mięsem

Składniki:
1.5 szklanki mąki
1 kostka margaryny
1/2 łyżki octu
1/2 szklanki maślanki
szczypta soli

Farsz
30 dkg mięsa mielonego
1 surowy ziemniak
1 cebula
1 ząbek czosnku
1 jajko
sól pieprz

Wykonanie:
do przesianej mąki dodajemy margarynę
[ścieramy na tarce o dużych oczkach]
dolewamy maślankę ocet szczyptę soli
wyrabiamy ciasto dajemy do lodówki na 2 godziny

Farsz
mięso mielone mieszamy z startym ziemniakiem doprawiamy
solą pieprzem podsmażoną cebulą zmiażdżony czosnkiem
farsz bardzo dokładnie mieszamy
ciasto wałkujemy na prostokąt dajemy farsz zwijamy w rulon
kroimy z ukosa smarujemy rozmąconym jajkiem
układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy około 30 minut w 200 st
paszteciki podajemy z barszczem przepis tutaj
 

Translate