Składniki:
1.5 szklanki mąki pszennej
1 kostka margaryny
1/2 łyżki octu
1/2 szklanki maślanki
szczypta soli
Farsz
30 dkg mięsa mielonego
1 surowy ziemniak
1 cebula
1 ząbek czosnku
1 jajko
sól pieprz
Wykonanie:
do przesianej mąki margarynę ścieramy na tarce o dużych oczkach
dolewamy maślankę ocet szczyptę soli
wyrabiamy ciasto dajemy do lodówki na 2 godziny
Farsz
mięso mieszamy z startym ziemniakiem
doprawiamy solą pieprzem
dodajemy podsmażoną cebulę zmiażdżony czosnek
farsz bardzo dokładnie mieszamy
ciasto wałkujemy na prostokąt dajemy farsz zwijamy w rulon
kroimy z ukosa smarujemy rozmąconym jajkiem
układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy około 30 minut w 180 st
paszteciki podajemy z barszczem przepis tutaj
farsz bardzo dokładnie mieszamy
ciasto wałkujemy na prostokąt dajemy farsz zwijamy w rulon
kroimy z ukosa smarujemy rozmąconym jajkiem
układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy około 30 minut w 180 st
paszteciki podajemy z barszczem przepis tutaj